Rosinboller (eller almindelige fødselsdagsboller)

Jeg ved godt dette som regel skiller vandene. Enten elsker man dem, eller så hader man dem som pesten!!

Herhjemme er vi begge kæmpestore fans af de søde små overraskelser af rosiner i en lækker bolle. Så da jeg fik denne lækre opskrift af min svigermor, skulle den afprøves.

Bollerne kan også sagtens med succes laves uden rosiner, og så får du den lækrest, bløde hvide bolle.


Det skal du bruge:

  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 150 g smeltet margarine
  • 100 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 3 æg 
  • 750-800 g mel
  • Rosiner (du bestemmer selv mængden, eller om du undlader dem helt)

Sådan gør du:

  1. Lun mælken og rør gæren ud deri.
  2. Tilsæt sukker, salt, margarine og æg. Sørg for at punktere æggeblommerne.
  3. Tilsæt derefter melen og rør det hele godt sammen i skålen. Dejen skal være lettere klistret. Er den stadig våd, så tilsæt en smule mere mel.
  4. Nu er det tid til at putte rosinerne i.
  5. Hæv dejen overdækket i ca 30 minutter.
  6. Form bollerne (jeg fik 24 boller) og lad dem hæve igen. Helst i endnu en halv time, men de er nu også gode efter ca 10 minutter.
  7. Pensl bollerne med mælk eller æg. (Æggene giver bollerne en mere gylden overflade)
  8. Og bag boller i 10-15 minutter på 225 grader.

Bagetiden er altid forskellig fra ovn til ovn, så hold øje med dem. Er du i tvivl om de er færdige, kan du tage en bolle ud og banke den let på undersiden. Lyder den hul, er den færdig Giver den en lidt blød lyd, skal den bages lidt mere.

God fornøjelse og bon appetite

Skriv et svar