Når hjertet ser – Bryllupskage

Hjertekage

I sommer – faktisk på dagen for vores egen polterabend – lavede jeg denne bryllupskage. Jeg har længe haft den pinnet på Pinterest, for jeg synes den er SÅ fantastisk smuk. Så jeg kunne næsten ikke få armene ned, da en sød kommende brud også var vild med den.

Men hvordan får man så lavet sådan en hjertekage?!? Jeg havde en kæmpe AHA-oplevelse da jeg fandt fremgangsmåde. Af den slags, hvor man slår sig selv i panden Homer-style. DOH!! For det er var utroligt nemt, selv i stort format til 50 mennesker. For det er faktisk “bare” en kvadratisk kage plus en tilsvarende rund kage, som så er delt i to. De to halvrunde kager sætter man så på siden af den kvadratiske – og VUPTI, så har man et hjerte.

Den skal jo så lige selvfølgelig også fyldes med kagecremer og mousse. I dette tilfælde var det med fyld af astimousse og hvid chokoladeganache, som smager fantastisk sammen med de søde og syrlige jordbær.

Som sagt skulle den afleveres samme dag som vi blev overraskede med vores egen polterabend. En aftale jeg havde lavet måneder i forvejen. Så med huset fuld af polterabendgæster, måtte vi lige et smut afsted med kagen inden vi selv kunne give den gas til en helt fantastisk polterabend.

2 thoughts on “Når hjertet ser – Bryllupskage

 1. Tina says:

  Den er virkelig flot. 🙂 Meeeeen, hvordan gør du med fyldet? Stivner det i de to forskellige forrme?

  • The Sweetest Things says:

   Hejsa Tina.
   Tusind tak for din søde kommentar. Med hensyn til fyldet, samler jeg faktisk det hele på én gang.
   Jeg skærer de runde bunde over på midten og former hjertet, og laver derefter en form af kageplast til at støtte kagen. Jeg bruger et par papirsclips til at skabe de skarpe hjørner i mellem buerne og i bunden af hjertet.
   På den måde synes jeg mousserne bliver bedst 🙂
   /Gitte

Skriv et svar