Hvid Chokolademousse med et hint af mynte og mandelkrokant

Til Halloweenfesten lavede jeg hvid chokolademousse med mynte til dessert. Det er en af de helt store favoritter herhjemme.

For et par år siden købte jeg små skud af æblemynte og chokolademynte på eBay. Og eftersom jeg ikke helt havde læst ordentlig på lektien, om hvordan mynte spreder sig som ukrudt, så har vi nu rigeligt mynte at tage af. Den friske mynte er virkelig lækker, men peppermynteessens kan være en udemærket erstatning.

Hvid Chokomousse

Det skal du bruge:

  • 250 g hvid chokolade
  • 6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g sukker (gerne rørsukker)
  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • Frisk mynte eller pebermynteessens

Sådan gør du:

  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er hvide og luftige. Rør den smeltede chokolade forsigtigt i.
  3. Pisk fløden til skum og vend flødeskummet i chokoladeblandingen. En smule af gangen og vend det forsigtigt sammen.
  4. Hak mynten fint og vend i moussen. Eller tilsæt pebermynteessensen.
  5. Hak mandlerne groft. Smelt sukkeret til karamel på en pande og vend de hakkede mandler deri. Hæld hele massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  6. Når mandelkrokanten er kølet af, hakkes den groft og fordeles i bunden af 4 dessertglas. Gem en smule til at pynte toppen med.
  7. Fordel derefter moussen i de 4 glas og lad dem køle i køleskabet i minimum 4 timer.
  8. Pynt med resten af krokanten og evt mynteblade lige inden servering.

Til denne halloweenudgave af moussen har jeg udover krokanten pyntet med  knuste lakridsmarengs, en småkage og en lille vingummiorm.  Opskriften på både marengs og småkage skal nok komme til senere.

One thought on “Hvid Chokolademousse med et hint af mynte og mandelkrokant

Skriv et svar