Halloween – Mumie pølsehorn

Til Halloween festen fik vi pølsehorn formet som mumier. Jeg brugte yndlingsopskriften til pølsehorn, som lige fik et lille Halloween-pift.

DSC_0028

Det skal du bruge:

  • 50 g smør
  • 12 liter mælk
  • 50 g gær
  • 4 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 800 g hvedemel
  • 12 pølser af god kvalitet

 Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen.
    Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning i omkring en halv til en hel time. Afhængig af hvor god tid du har.
    Ventetiden kan du bruge på at forvarme ovnen og skære pølserne ud.
    Skær først pølsen over, så du har 2 halve. Derefter skærer du den halve pølse op på langs. Lige nøjagtig nok til at den stadig hænger sammen i skindet.
  2. Nu skal mumierne pakkes ind i dejen.
    Del dejen op i 24 stykker. Hver stykke rulles ud til en firkant på 10 x 15 cm, og pølsestykket ligges på med skindet opad. Derefter skæres dejen i strimler fra pølsen og udad.
    Start med at lægge top og bund hen over pølsen Strimlerne lægges derefter skiftevis hen over pølsen og former dermed mumien. Husk at lave hul til mumiens ansigt mellem ca. fjerde og femte strimmel.
  3. Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 15 min. Pensl pølsehornene med vand. Bag dem midt i ovnen i ca. 12 min. ved 200 grader, eller til de er gyldne.

DSC_0015Pølsehornene er til sidst pyntet med øjne lavet af Royal Icing.

One thought on “Halloween – Mumie pølsehorn

Skriv et svar