DIY: QR kode med perler – Perler QR code

qr-kode

Så snart muligheden byder sig tager jeg på markeder og basarer med min lille butik “Mosters Biks”, hvor jeg sælger mine håndlavede produkter. Det er fantastisk at komme ud og møde søde mennesker og mærke den interesse, der er for mine hæklerier.

Jeg har selvfølgelig altid visitkort med ud, for folk spørger gerne efter hvor de kan finde mig på nettet. Men for nogle år siden fandt jeg en ny måde at lede folk ind på min Facebook-side. De fleste mobiltelefoner indeholder en QR-scanner, så man kan scanne de fine QR-koder.  QR er en forkortelse af Quick Response, altså netop en hurtig måde at finde frem til noget.
Derfor har jeg lavet en QR-kode, som sender kunden direkte ind på min Facebook-side. Og i stedet for at lave et kedeligt udprint, har jeg lavet den i Hama-perler, for den sort/hvide kode er super oplagt til at lave som perleplade.

Her får du en DIY til hvordan du kan lave din egen kode med Hama-perler.

  • Start med at genere din kode på http://www.qr-koder.dk/
    Koden kan henvise både til hjemmesider, mail-adresser, telefonnumre, lokationer på et kort og meget mere.
  • Når du har genereret din kode, printer du den ud eller laver et screenshot af den, så du er klar til at lægge perlerne efter mønstret.
  • Bruger du klare perleplader, kan du eventuelt lægge dit print under pladen, det kan være en stor hjælp.
    Ellers er det bare på med vanten og følge mønsteret.
  • Når du har lavet hele koden, lægger du et stykke bagepapir over perlerne, og stryger dem let til overfladen er smeltet. Tag perlerne af og gentag på den modsatte side.qr-skilt

Nu er din QR-kode klar til brug.

 

Rigtigt god fornøjelse med perlerne.

– Gitte 🙂

Gem

Skriv et svar