Syrlig citronfromage / Lemon Mousse

Citronfromage er måske nok den ultimative mormor-dessert. Jeg husker i hvert fald tydeligt, når den lækre syrlige dessert blev sat på bordet, sirligt pyntet med flødeskumstoppe, hjemme hos mormor.
Lemon mousse might be the ultimate Danish grandma dessert. I clearly remember, when the wonderful dessert were put on the dinner table at my grandma’s, delicately decorated with dollops of whipped cream.

Lemon Mousse

Denne udgave er en anelse mere syrlig end den min mormor lavede, for jeg kan godt lide at smagen af citroner får lov at træde lidt mere frem. Flødeskummet, der bliver brugt til pynt, skaber en perfekt balance til den syrlige mousse.
The edition of the lemon mousse is a bit more acidic than the one my grandma used to make, because I like the taste of the lemons really stepping up. The whipped cream used for decoration adds a perfect balance to the acidic mousse.

Det skal du bruge:

  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 3 blade husblas
  • 2 usprøjtede citroner
  • 1½ dl piskefløde
  • + flødeskum til pyntning

You will need:

  • 3 egg yolks
  • 3 egg whites
  • 1 cup sugar
  • 3 sheets of gelatine
  • 2 lemons
  • 1 ½ cup heavy cream + extra for decorating

 

Sådan gør du: This is how:

Start med at udbløde husblassen i rigeligt med koldt vand i 10 minutter.
Start by soaking the gelatine in plenty of cold water for about 10 minutes.

Pisk æggeblommer og sukker til massen er lys og luftig. Tilsæt fintrevet skal af den ene citron.
Whisk the egg yolks and sugar to a bright fluffy mass. Add the lemon zest of one of the lemons.

Tag husblassen op af vandet og ryst let det overflødige af. Smelt det over vandbad eller i mikroovn med saften fra den ene citron. Når den er smeltet hældes saften fra den anden citron i.
Take the gelatine out of the water and shake off the excess water. Melt it over a hot-water bath or in the microwave with the juice of the one lemon. When melted pour in the juice from the other lemon.

Bland husblasblandingen i æggesnapsen og pisk grundigt.
Mix the gelatine mix in with the egg yolk mix and whisk it thoroughly.

Pisk æggehviderne stive. Det samme gør du med fløden. Vend derefter de to slags skum forsigtigt i æggesnapsen.
Beat the egg whites. Do the same with the heavy cream. Carefully fold the two in to the egg yolk mix.

Hæld fromagen op i 4 glas eller en skål. Lad den køle i mindst 2timer. Pynt med den ekstra flødeskum.
Pour the mousse into 4 glasses or bowl. Let it cool for at least 2 hours. Decorate with the extra whipped cream.

Citronfromage

På billedet er fromagen lavet i små kageringe, da den skulle bruges til en nytårstallerken med tapas desserter. Du kan finde kageringe – og mange andre lækre kageting – her.
In the picture the mousse has been made in small 5 cm cake rings, as it was used for a New Year’s plate with different tapas desserts.

Skriv et svar