24 Days of Christmas – 6. december 2015

OPSKRIFT: Kæmpe Amerikanske Cookies


Sidste år sprang vi over de traditionelle julesmåkager (som vi aldrig får spist alligevel.) Jeg sprang i stedet ud i disse store amerikanske cookies, som er sprøde udenpå og lækre bløde indeni. Jeg laver dem gerne i den store størrelse, da det giver en hel anden konsistens. Men de kan sagtens laves i en mindre udgave.

Jeg laver dem i 3 forskellige slags. Grunddejen er den samme, og forskellen ligger i hvilken slags chokoladestykker, der puttes i.

Det skal du bruge:

  • 225 g blødt smør
  • 1,5 dl sukker (ca 130 g)
  • 2,5 dl brun farin (180 g)
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 2 æg
  • 5,5 dl mel (385 g)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Smag:

  1. 1 pose M&M’s + 200 g mørk chokolade ELLER  
  2. 2 1/2 dl tørrede tranebær + 200 g hvid chokolade ELLER  
  3. 1 pakke After Eight Sticks + 200 g mørk chokolade

Sådan gør du:

Bland det bløde smør, sukker, brun farin og vaniliesukker og pisk det godt sammen.

Tilsæt de 2 æg og bland.

Rør mel, salt og bagepulver i, og rør til en ensartet masse.

Tilsæt en af de tre smagsvarianter. Hak chokoladen groft, og fordel godt i dejen.

Brug en isske eller 2 spiseskeer, og afsæt 9 klatter på bagepapir på hver bradepande. Man behøver ikke flade klatterne ud, de skal nok blive flade. Men sørg for der er god plads i mellem dem.

Bag ved 185 grader varmluft i 17 minutter (eller til kanten er gylden)

Lad de færdigbagte cookies køle af, mens de stadig er på bagepapiret. De er meget bløde og knækker nemt, hvis man prøver at flytte dem enkeltvis inden de er kølet af.

Opbevar dem i lukkede beholdere.

God bagelyst

– Gitte <3

Skriv et svar