24 Days of Christmas – 20. december 2015

Juledrinks

Juledrinks

Til jul må der godt ske lidt ekstra – men helst uden de helt store omstændigheder.
Disse smukke glas er en af de ting, der giver julehyggen et ekstra nøk, uden at du behøver stå i køkkenet i flere timer.

Det skal du bruge:

  • Perlesukker
  • Almindelig sukker
  • Pastafarve (evt frugtfarve)
  • Granatæble (eller anden frugt)
  • Champagneglas
  • Asti (eller lignende)

 

Sådan gør du:

Det først du skal gøre er at indfarve sukkeret. Put perlesukker, almindelig sukker og pastafarve af eget valg i en frysepose og masser sukkeret til farven er fordelt. Læg sukkeret til tørre på et stykke bagepapir i ca 10 minutter.
(Mængden af de forskellige sukre er faktisk ikke så afgørende, du kan også sagtens nøjes med den ene slags sukker. Jeg kan bare personligt godt lide at det får lidt ekstra struktur med de to slags sukker.)

Tag kernerne ud af granatæblerne og lad dem dryppe en smule af i et dørslag. Gem eventuelt den lækre saft til senere.

Hæld vand i bunden af en tallerken og dyp kanten af glasset deri, lad det overskydende vand dryppe rigtigt godt af og dyp det i sukkerblandingen. Gentag med alle glassene og lad dem tørre en anelse.

Når granatæblekernerne er dryppet af. fordeler du dem i glassene.

Lige før servering hældes astien op i glassene, og de smukke drinks kan nydes.

 

Tip: Sæt ikke glassene i køleskabet, da det kan få det farvede sukker til at løbe ned af glasset.

Skriv et svar