24 Days of Christmas – 19. december 2015

DIY: Hama Gaveæsker

Gaveæske

Gavepapir, gavebånd, sløjfer og kort flyver rundt om ørerne af os i disse dage.
Så jeg har lavet en lille DIY på en anderledes gaveindpakning. En gaveæske lavet af Hama perler.

Det skal du bruge:Gaveæske3

  • Perler i 3 forskellige farver (her har jeg brugt rød, hvid og pink)
  • Firkantede perleplader
  • Strygejern
  • Strygepapir/bagepapir
  • Limpistol

 

 

Sådan gør du:

Du skal lave 4 ens sider. På denne æske har jeg lavet dem 10 rækker høje og 12 rækker brede.
Det røde bånd i midten er 3 rækker bredt, på højre side er der 5 hvide rækker og på venstre side er der 4 hvide rækker.
Grunden til den ene hvide side er bredere end den anden, er at du skal bruge en ekstra række, når du skal lime æsken sammen.

Låget og bunden er 2 ens kvadratiske stykker. De skal altid være 1 række bredere end siden, så det passer sammen, når æsken er limet sammen.
På denne æske er der dermed 13 x 13 rækker.

Det sidste der skal perles er sløjfen. Brug den samme farve i kanten, som du har brugt i båndet. Fyld ud med i lysere farve i midten.

Gaveæske1

Så er det tid til at stryge alle stykkerne. For at sikre at æsken bliver stabil, stryger jeg altid på begge sider med max varme.
Et godt tip til at se hvornår man har strøget nok, er at kigge på om alle perlerne er smeltet fast til bagepapiret, men at hullet i perlerne stadig er synlige. Så passer det med strygningen.

Mens stykkerne stadig er varme, lægger du dem i pres mellem perlepladerne med noget tungt ovenpå, så de forbliver flade og ikke kommer til at bøje på grund af varmen. De skal ligge i pres indtil de er kølet næsten helt af.

Gaveæske2

Nu er det tid til at lime æsken sammen. Varm limpistolen op, så den er klar, og start med at lime sløjfen på æskens låg.

Lim nu den første side fast på bunden. Sørg for at båndet passer hen over hinanden. Den næste side skal limes både i bunden og til den forrige side. Sådan forsættes hele vejen rundt til alle sider er limet fast. Vær opmærksom på at den sidste side skal limes på 3 kanter, så det skal gå lidt hurtigt så limen ikke størkner.

Gaveæske

Nu er du klar til at sætte låget på og nyde din smukke gaveæske.

Skriv et svar