24 Days of Christmas – 16. december 2015

Opskrift: Pyntede Julesmåkager


Åh, dette er et emne jeg kan skrive rigtigt meget om, og absolut også kommer til på et senere tidspunkt.
Men først og fremmest vil jeg lige dele min opskrift med jer. Jeg har efterhånden prøvet en del opskrifter og tips og tricks og er kommet frem til at disse er de bedste – både at arbejde med, men også smagsmæssigt.
Der er en opskrift på selve småkagerne og på glasuren til at pynte med.

Småkagerne:

Det skal du bruge:

  • 300 g smør
  • 200 g sukker
  • 100 g flormelis
  • 2 store æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 500 g mel

 

Sådan gør du:

Rør æg, flormelis, vaniliesukker og sukker sammen, gerne luftigt og lyst.

Tilsæt snøret i små stykker.

Rør til sidst melet i lidt af gangen.

Køl i cirka 1 1/2 time eller 15 minutter på frys.

Rul dejen ud og stik eller skær småkagerne ud.

Bag ved 170 grader i ca 12 minutter.

 

Glasur (Royal Icing):

Det skal du bruge:

  • Pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)
  • Flormelis
  • Pastafarve

Sådan gør du:

Rør æggehvider og flormelis sammen til du er sikker på der ikke er lommer af flormelis.

Tilsæt pastafarve i den ønskede nuance og bland godt. Pas på du ikke rører luftbobler ind i glasuren.

Hæld glasuren op i sprøjtepose med en tynd rund tyl i, så du kan “tegne” dit motiv på småkagerne.

Læg kagerne til tørre ved stuetemperatur i minimum 5-6 timer, gerne natten over, så glasuren tørrer helt.

Skriv et svar