24 Days of Christmas – 13. december 2015

Opskrift: Hjemmelavede Guldkarameller

Her får du weekendens sidste indslag, som naturligvis også står i juleslikkens tegn. Guldkaramellerne fik nemlig følgeskab af både P-tærter, Bounty og Overtrukne Kattepoter.

Det skal du bruge:

  • 397 g kondenseret mælk (1 dåse)
  • 100 g smør
  • 2 spsk sirup
  • 240 g rørsukker
  • 2 spsk cognac eller whiskey

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienserne i en gryde og sæt den over svag varme til sukkeret er smeltet.

Skru op på middel varme indtil massen rammer 130 grader. Du kan også prøve at sætte en smule karamel af på en tallerken, og se hvordan den er, når den er kølet af.

Hæld i en form med bagepapir. Gerne så fladt som muligt, så det køler hurtigere.

Sæt på køl natten over, eller et par timer i fryseren.

Skær massen ud og tril de små stykker til kugler, som så overrækkes af den smeltede chokolade.

Lad Guldkaramellerne sætte sig.

God fornøjelse (og pas på bisserne)

– Gitte <3


Skriv et svar